Menu

vrijdag 28 maart 2008

Spannende informatie over Chris Cornell!




Ja jongens, apart dit... ik (Tim) sta er zelf nog van te kijken.
Maar er wordt dan eindelijk niet meer zo moeilijk over gedaan hoor.
Chris Cornell komt met een nieuwe CD, al over een maandje al als het aan Timbaland, de producer ligt.


Uhh, Timbaland? Ja, Timbaland! Die kerel van de afgrijselijke in mijn ogen hit-single/tophit: 'Apologize'. Anyway, deze dude is dus ook producer't en het album van Cornell zou alleen nog afgemixt moeten worden door Timba.

Ain't that weird? Tja, maar Timbaland heeft ook o.a. het laatste album van Duran Duran geproduced en gemixt... en Timba is toch zelf ook een 'musician' en niet zo'n studio-doed die alleen bepaalt hoe lang een nummer mag duren ofzo die later op de cd komt, Timba heeft namelijk echt samengewerkt met Chris en ze beweren allebei dat dit het beste is wat ze ooit hebben gemaakt.

Dit alles is terug te luisteren in een radio-interview. In dit interview wordt eerst ingegaan op het feit dat iemand van American Idol een cover heeft gedaan van Chris zijn versie van Micheal Jackson's 'Billie Jean'.
Het interview kun je hier terughoren en het youtube filmpje van de American Idol, wat volgens mij een hele grote gaat worden vind je hieronder.



Mja, is weer eens wat anders dan Jim en Jamai, not?


Meer over Chris Cornell en nog wat over zijn CD:
Chris Cornell, het meest bekend toch van de legendarische band 'Soundgarden' uit de toen nog 'lang haar is helemaal de shit' - tijd. (Filmpje komt van Pinkpop... kijk hem als je wilt leren crowdsurfen.), maar Chris is ook nog niet zo lang uit zijn voorgaande band 'Audioslave'.
In zijn huidige shows en platen is er echter ook meer tijd voor gevoelige liedjes en powerfull balads. Maar wat er op zijn nieuwe cd gaat komen?

Nu heeft Chris zelf al 2 solo-platen op de markt gebracht. Zijn eerste schreef hij in de tussenperiode in zijn tijd bij Soundgarden en Audioslave. Het eerste album heette 'Euphoria morning' en kwam uit in 1999. Vorig jaar bracht Chris het album 'Carry on' uit. Die bevatte o.a. het nummer 'You know my name' bekend van de de James Bond film 'Casino Royale' en een cover van Billie Jean. Verder kreeg dat album wel een beetje kritiek te verduren in ons land.a., maar werd het toch goed verkocht op mondiaal niveau.
Chris was ook weer terug op het podium in die tijd! En hoe! Hij heeft tal van live-shows gegeven met zijn nieuwe bandleden en speelde daar allerlei werk wat hij in de loop van de jaren gemaakt heeft.


Chris Cornell vorig jaar tijdens een show in de Melkweg, Nederland. Waar Tim bij was.

Er is inmiddels alweer bekend gemaakt dat Chris dit jaar weer gaat touren, maar naar alle waarschijnlijkheid zal hij dan ook nummers ten gehore gaan brengen die we nog nooit eerder van hem gehoord hebben (van zijn nieuwe album die dus nog moet gaan uitkomen o.a.) en waarschijnlijk ook wat meer nummers van zijn laatste plaat die hij met de band Audioslave maakte: 'Revelations'. Welke eigenlijk een hele protestactie was tegen Amerika en president Bush, die dat Chris en zijn mannen niet in dank afnam, Tom Morello de gitarist van de band destijds heeft toen later nog even in de gevangenis moeten zitten omdat hij met een illegale protestactie meedeed. Dit was allemaal in het jaar 2006 en sloeg vooral op de orkaan Katrina, want Bush was meer bezig met het Midden Oosten dan met de mensen in zijn eigen land die een gigantische klap te verduren kregen... tot zover deze informatie, kijk voor verdere info bij artist-information.

Wat er allemaal op Chris zijn nieuwe CD gaat komen en hoe de CD gaat heten, lijken alleen Chris en Timbaland zelf te weten, nou ja, we houden het voor je in de gaten!

Peace!

Geen opmerkingen:

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's