Menu

zaterdag 1 maart 2008

Beirut - The Flying Club Cup




Beirut
The Flying Club Cup
Alternative rock




Beirut, een Amerikaanse band geleid door Zach Condon is groot, echter niet erg bekend. De band die al geboekt staat voor Werchter is misschien een goede Lowlands kandidaat door de unieke muziek. Wie naar Beirut luistert, hoort Oost-Europese zigeuner invloeden (Beirut werkt erg graag samen met het Gulag Orchestra, met dit orkest werd ook het eerste album, The Gulag Orchestra, opgenomen), die vermengt worden met niet erg voor de hand liggende instrumenten, zoals de Ukelele en de trompet die Condon bespeelt.

Condon is een veelzijdig mens, afgezien van zijn Ukelele en trompet (die overigens aangepast is door een handicap van Zach) leidt hij ook de vocale partijen van Beirut. Komt deze veelzijdigheid ook terug in het tweede album van Beirut, The Flying Club Cup, dat is echter de vraag.

Na het beluisteren van dit album ligt voor ons vast dat The Flying Club Cup niet zo sterk is als The Gulag Orchestra, omdat dit album veel meer afwisseling bood dan The Flying Clup Cup. Hiermee wordt niet geconcludeerd dat het album slecht is. Integendeel. Alhoewel het beste nummer naar onze mening Nantes (nummer 2 op het album) heet, wat jammerlijk vroeg is, barst The Flying Club Cup van de melancholiek en muzikaliteit. Door de aparte instrumenten die in het album gebruikt worden, vergeven wij het Condon ook dat zijn zang vaak erg onduidelijk is. Je hebt er na het beluisteren geen erg in als de plaat opnieuw afgespeeld word.

The Flying Club Cup, een lastig tweede album? Naar onze mening niet.
Beirut bewijst nogmaals dat ze prachtige muziek weten te maken. De melancholiek spat er vanaf. Met The Flying Club Cup zet Beirut een ontzettend mooie Zondagmorgen plaat neer, om in de rest van de week weer van The Gulag Orchestra te kunnen genieten.

Hiptip: Nantes
Cover: 8
Luisteren als: je op zondagmorgen wakker wordt

Overall: 8.5


Geen opmerkingen:

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's