Menu

vrijdag 29 februari 2008

Patrick Watson - Close To Paradise


Patrick Watson
Close To Paradise
Pianorock/ Electronic




Patrick Watson is een Canadese band. De naam van de band slaat op de kopman van het gezelschap, die, hoe raden jullie het, Patrick Watson heet. Wij kennen Patrick Watson sinds Lowlands '07, maar voor velen zal het een onbekende formatie zijn.

Patrick Watson, de persoon, volgde het conservatorium. Hij volgde twee richtingen, namelijk klassieke piano en jazz piano. Hij zegt zelf ook van Rock/Metal-muziek te houden. Hieruit blijkt ook wel dat deze man brede gedachtes heeft. En jawel, dit blijkt ook uit het tweede Patrick Watson album, Close To Paradise.

Het wordt ingeleid, met het nummer dat 'Close To Paradise' heet die begint met een soort opstomend trein geluid (heb je de cd in huis, kijk dan op het hoesje, daar zie je een trein staan, met jawel, Close To Paradise erop). Dit nummer is het intro van het geheel, waarin Patrick Watson laat zien dat ze muziek maken waarmee je wegdroomt. Dit blijkt ook uit de tweede plaat, die 'Daydreamer' heet.
Slip Into Your Skin lijkt heel saai, totdat je goed naar de tekst geluisterd hebt, hetzelfde fenomeen is er overigens ook bij de laatste twee nummers van het album, 'Sleeping Beauty' en 'Bright Shiny Lights'.
Bij de rest van de cd blijf je wegdromen, bij het nummer 'Mr. Tom' laat Patrick Watson in een slechts muzikaal nummer nogmaals zien over fantastische pianokwaliteiten te beschikken. Bij 'The Great Escape' is er een moment om even een traantje weg te pinken, zo mooi dat het nummer is. Een leuke tip is overigens om op youtube een live versie te bekijken van 'Man Under The Sea', deze wordt namelijk a capella, en vaak ook in het publiek gedaan.

Close To Paradise resulteerde voor Patrick Watson al in grote festivals en ook komend festivalseizoen staan ze al geboekt voor Pinkpop. Het zou mooi zijn als ze weer naar Lowlands komen, want vorig jaar was de tent waarin ze stonden, toch net iets te klein. Wij hebben onze kans om Patrick Watson te zien in 2008, echter niet laten schieten, want onze kaarten voor hun show in de Tivoli op 22 maart zijn al binnen. Hopelijk valt er voor ons nog een interview te regelen.

Patrick Watson heeft met Close To Paradise Jeff Buckley even doen herleven, want zijn invloeden zijn goed te horen op deze plaat. Ze zetten met Close To Paradise een fantastische Pop/Rock plaat neer, die wat ons betreft één van de grotere muzikale hoogtepunten van 2007 is.

Hiptip: Luscious Life
Cover: 8.5
Luisteren als: je goede muziek waardeert

Overall: 9

Geen opmerkingen:

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's