Menu

maandag 31 maart 2008

Vampire Weekend - Vampire Weekend


Vampire Weekend
Vampire Weekend

Alternative-indierock


Vampire Weekend is het debuutalbum van de gelijknamige band Vampire Weekend. En ja, eindelijk weer eens een Amerikaans bandje waar wij graag naar luisteren. Deze mannen stonden eind 2007 al op het beloftelijstje van OOR voor 2008 en dat maken ze nu waar. Hun eerste video van de single A-Punk is inmiddels al meerdere malen op MTV vertoond.

Tsja.. aan wat voor soort muziek denkt men bij Vampire Weekend? Matthijs dacht eerst dat het een grap was van Tim toen hij zei dat Vampire Weekend cool is, omdat hij dacht aan keiharde rock, gothic-metal en dat soort (naar onze mening) herrie. Maar nee, bij Vampire Weekend moet men meer gaan denken aan 4 poëten die ontzettend vrolijke liedjes maken.

Het kan natuurlijk zijn dat wij dit album ontzettend goed vinden door de violen (waar wij een zwak voor hebben) die op Vampire Weekend voorkomen. Maar naast de violen, is er ook erg goed nagedacht over de rifjes, versnellingen, bezettingen enzovoorts. En dan hebben we het nog niet eens over de teksten van Vampire Weekend. Want, poëten, zoals we ze zojuist noemden, dat zijn ze. De teksten gaan dieper dan je denkt, wat wéér een pluspunt is aan dit album.

Ja, wat valt er nog meer te zeggen over Vampire Weekend? Er is niet echt een nummer dat er naar onze mening uitspringt, alle nummers zijn vrijwel even goed. Een goede variatie is gemaakt met het nummer I Stand Corrected, die in tegenstelling tot de andere nummers wel rustig begint. Een heerlijk rustpunt, om vervolgens weer te genieten van het nummer Walcott.

Vampire Weekend is echt zo'n album dat je na het beluisteren ervan, opnieuw aanzet, en waarvan je blijft genieten, keer op keer. En dat hebben we weleens anders gezien bij vrolijk klinkende muziek (Jack Peñate bijvoorbeeld). We zijn ze hier dan ook erg dankbaar voor.

Goed, er is echter één negatief punt op te merken aan de CD. Hij is zo kort. 11 nummers die bij elkaar in totaal zo'n 35 minuten duren, dat is toch niet echt lang te noemen. Het lijkt wel een trend dit jaar... ze zijn zeker niet de eerste dit jaar die zo'n kort-durende CD uitbrengen.


hiptip: tsja.. welk nummer niet?

cover: 5

luisteren als: je Jack Peñate net als ons niks vind, maar toch zin in vrolijke muziek hebt


Overall: 8.5

1 opmerking:

Suze zei

tjaja, vampire weekend is gewoon relaaaaaaaxt
blake's got a new face
BLAAAAKE's got a new face

o btw, mn blog heeft nieuwe header :)

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's