Menu

maandag 3 maart 2008

Jack Peñate - Matinée


Jack Peñate
Matinée
Indiepop





Jack Peñate, een jonge Brit (zoals zovelen overigens) komt met het debuutalbum dat Matinée heet, 11 platen die in totaal 42 minuten duren. Is het een blijver, een goede plaat die gewoonweg slecht getimed is (hij komt immers tegelijk met andere Britten, als Kate Nash, Jamie T, Lilly Allen, Adele en ga zo maar voort), of is het gewoon een rotdebuut?

Wie Matinée hoort, hoort een frisse, vrolijke plaat. Dit blijkt meteen uit de openingsplaat 'Spit At Stars' (wat wij ons afvragen is of hij zich alvast dekt voor kritiek, met de verklaring dat er sowieso op sterren gespuugd word, het begint voor ons een beetje op Just Jack te lijken, met 'Starz in Their Eyes', waarin hij zegt dat sterren uiteindelijk toch floppen, al zien ze dat zelf niet in, en inderdaad, horen we nog wat van de man, wij niet (als jullie dat wel doen, maak ons er gerust op). Goed, we geven zowel Peñate als Just Jack nog een kans en luisteren voort.

Tsja, wat valt er verder nog over Matinée te zeggen, het blijft vrolijk, en ja ook wij gingen soms uit ons dak. Nummer 4, 'Torn On The Platform' is gewoon ontzettend leuk en met mate ook grappig en ook 'Second, Minute Or Hour' mag er ook wezen. Waarom hij afsluit met een rustiger nummer als 'When We Die/ Picture Frames' is voor ons een raadsel. Hij had best nog een keer mogen knallen met een strakke plaat, maar helaas, meneer kiest ervoor om de saaiste plaat als slot te doen. Had hij hem moeten schrappen? Ook niet, want dit oersaaie nummer duurt ook nog eens 6 minuten, en 35 minuten voor een album is toch wel erg kort. Van ons had de album-release best een maand uitgesteld mogen worden, om nog even een nieuw nummer in elkaar te flansen (van zo'n hoge kwaliteit zijn de nummers ook weer niet, dus het was best mogelijk geweest).

Concluderend is Matinée een vrolijke plaat, die helaas niet vrolijk eindigt. Dit debuut voegt niks toe voor ons. Mag hij op Lowlands komen? (voor de mensen die niet zo vaak op onze site kijken, we kijken ook of artiesten op Lowlands mogen komen van ons), dat is voor ons de vraag. Als we uitgaan van kwaliteit, laat hem dan thuis, maar als sfeerbrenger hebben ze misschien nog wel een goede aan hem. Maar goed, om bij Matinée te blijven, When we die, we won't play you on our funeral. Helaas.


Hiptip: Torn On The Platform
Cover: 6,5
Kopen als: - als je het je niet uitmaakt welke betekenis muziek heeft en je gewoon even los wilt gaan


Overall: 3.5

Geen opmerkingen:

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's