Menu

donderdag 10 april 2008

Jeff Buckley, the film?


Jeff buckley in memoriam.

Helaas is deze man niet meer... toch heeft hij briljant werk nagelaten maar heeft hij helaas een album niet meer af kunnen maken. Maar nu gaat er dan toch eindelijk een film komen over Jeff Buckley.

Tim is op het moment bezig met een column, over de in onze ogen, een van de beste zangers die ooit op onze aardbol heeft mogen rondlopen.


Nu is het zo dat Buckley uit een muzikaal gezin kwam. De vader van Jeff, Tim Buckley was ook een zeer gerespecteerde zanger en gitarist. Nu is men sinds een paar jaar bezig met een film over het leven van Jeff Buckley. Het leven van Jeff bestond vooral ook uit zijn vader. Ook nadat hij in 1975 kwam te overlijden, zie daar de redenen voor in het eerder genoemde column dat nog gaat komen.

Na de dood van Jeff is men bij Sony BMG, waar Jeff ooit een platencontractje had getekend, flink met de rechten van vanalles bezig gegaan. Zo is het vandaag de dag zo dat de mensen bij Sony regelmatig een youtube rondje maken om video's op te zoeken die bij concerten opgenomen zijn van Jeff. Die wilt men daar bij Sony dan laten verwijderen. Stakkers... en dan natuurlijk wel hun eigen filmpjes erop zetten die ze ooit van Jeff gemaakt hebben met dikke omlijnende reclame. Nou goed ik zal daar niet al te veel woorden aan vuil maken.

Maar goed vervolgens weer gekloot.. Train Houston (een producer) had de rechten van het boek over Jeff & Tim Buckley: Dream Brother: he Lives & Music of Jeff & Tim Buckley.
gekocht om er vervolgens een film van te maken... maar uiteraard moeten de songs van Jeff er ook in te horen zijn.
En die rechten bezit weer iemand anders een persoon genaamd: Guibert. Het laatste nieuws over de film is dat men toch verder met de film is gegaan en dat die dit jaar nog moet gaan uitkomen.

De film zal een beetje dezelfde vorm hebben als de oscar-winnende film, die we allemaal wel kennen over het blinde piano-fenomeen 'Ray Charles'. De film gaat zeker niet alleen over muziek maar vooral over de relatie tussen pa Tim en zoon Jeff. Het zal er in deze film dus om gaan, net als bij Ray , dat muziek een deel is van een identiteit van een persoon.

De film gaat zeer waarschijnlijk Mystery White boy heten wat tevens de titel is van een album van Jeff Buckley. De precieze releasedate van de film is nog niet bekend, tevens doet men aardig moeilijk over wie er een rolletje heeft in de film. Maar het maakt het allemaal wel lekker spannend. Misschien een oscar-kanshebber voor volgend jaar?

Geen opmerkingen:

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's