Menu

zondag 16 maart 2008

Q Magazine februari 2008

Dames en heren, hier volgt de eerste blog van de eerste gastschrijver van deze blog, Bass. Hij zal verschillende concerten en festivals voor ons bezoeken en ons elke maand een inkijkje geven wat het bekende Britse blad Q deze maand te bieden heeft. Ook zal hij zorgen voor verschillende andere invloeden uit de muziekwereld, voornamelijk techno/house. Binnenkort zal hij wat verslagen plaatsen over zijn afgelopen concerten, namelijk Uffie, LeLe, Feadz en DuvelDuvel. Binnenkort zullen ook de verslagen van o.a. Jamie Lidell en GEM te zien zijn. Blijf in de agenda kijken zou ik zeggen!

Q Magazine februari 2008

Omdat het in Nederland nogal behelpen is met de muzieklectuur, geven we je elke maand de highlights uit het Britse vooraanstaande muziekblad ‘Q’. Er zijn in Engeland natuurlijk verschillende bladen om uit te kiezen, maar de ‘Q’ leek ons een perfecte mix, omdat het niet té vernieuwend is (zoals de ‘NME’) of té oubollig (zoals ‘Mojo’). Het schrijft over een breed aantal artiesten, en heeft ook oog voor al het nieuwe wat de Amerikaanse en Britse muziek te bieden heeft.

Op de cover van deze maand zijn misschien wel de drie bekendste zangers te zien van dit moment: Bono (U2), Chris Martin (Coldplay), en mijn persoonlijke favoriet Noell Gallagher (Oasis). De reden dat ze op de cover zijn geplaatst is dat alle drie hun bands dit jaar een nieuw album uitbrengen. In dit nummer staat ook een overzicht met wat er zoal dit jaar aan muziek zal verschijnen, en dat zijn nogal een paar grote namen.

Slaan we het blad open, dan zien we op de eerste bladzijden de Q50, de ‘Essential Tracks To Download This Month’. Op 1 staat deze maand ‘Jigsaw Falling Into Place’ van Radiohead. Verder nog interessant zijn ‘Lights Out For The Darker Skies’ van British Sea Power en ‘What Took You So Long?’ van The Courteneers. Voor de gehele Q50 van februari, klik je hier.

Bij het kopje ‘NEW!’ komen we One Night Only tegen. Deze 17-jarige jongens werden bekend via de website MySpace. Ze maken ondoordachte, heftige indie-muziek. De teksten grappen vooral over beroemd zijn, maar het begint meer en meer waarheid te worden voor deze jongens. Deze muziek is nog niet te downloaden, noch op cd verkrijgbaar, maar voor een podcast-sessie bij Q-radio klik je hier.

Na de artikelen over Mariah Carey en James Blunt zo snel mogelijk te hebben overgeslagen, komen we eindelijk aan bij het hoogtepunt van het blad. De 2008 Preview begint met The Kooks. Hun nieuwe album heet ‘Konk’, waar de naam vandaan komt weet niemand, dat zullen we horen als het album uit komt. Verder komen R.E.M., Franz Ferdinand, Oasis, The Streets, Metallica, Jack Johnson, Gnarls Barkley, U2, Lenny Kravitz en Coldplay dit jaar tegen de zomer met een nieuw album, niet de minste namen dus. In de herfst kunnen we albums van The Verve, Keane, Arctic Monkeys, The Killers, Razorlight, Klaxons en The Zutons verwachten. Ook wordt er voorspeld dat het nieuwe Radiohead-album ‘In Rainbows’ aan het eind van 2008 het beste muziekalbum ooit zal zijn. Verder staat er bij de preview nog een top-10 van nieuwe acts voor 2008. Joe Lean & The Jing Jang Jong staat op nr. 1, het is heel erg te vergelijken met een band als Arctic Monkeys. Qua indie staat ons nog heel wat meer te wachten dit jaar. Cajun Dance Party, The Courteneers, The Ting Tings, These New Puritans en Vampire Weekend zullen dit jaar onze weblog moeten vullen. Verder zijn er nog Glasvegas, wat verder bouwt op het succes van Johnny Cash, en The Troubadours, die vroeger waarschijnlijk veel naar The Coral hebben geluisterd. Het overzicht van de festivals van 2008 slaat alleen op Engeland, maar Glastonbury is toch even het vermelden waard. De geruchten gaan dat Radiohead, The Verve, Coldplay, Kylie Minogue en Led Zeppelin naar het festival komen. Voor ontwikkelingen van de festivals hier en van onze buurlanden, klik je hier.

Bij de reviews krijgen de albums van The Autumn Defense, British Sea Power, Matt Costa, These New Puritans, Black Mountain en Thistletown allen 4 sterren. Een echte klassieker zit er deze maand niet in.

Kortom, een hoop nieuwe albums en een hoop leuke nieuwe bands voor 2008. Voor wie niet kan wachten, houdt natuurlijk matthijsentim.blogspot.nl in de gaten! •BK•

Links van de maand:

The Blue Walrus Indie afgemixt met een lekkere techno-beat door The Blue Walrus.

Ed Banger Records Het hipste label van het moment, techno met grote indie-invloeden.

Domino Records Overzichtelijke site met alles wat er op Indie gebied te verkrijgen is.

BY

Bass

Geen opmerkingen:

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's