Menu

donderdag 20 maart 2008

Palmpop 2008



Palmpop: Oftewel waar een klein dorp groot en klein in kan zijn…

Palmpop is het jaarlijkse terugkerende festival van het nog geen duizend zielen tellende de Weere en het feest van de Jongeren Vereniging Argos. Er wachtte een fantastische line-up, waar een beetje muziekkenner toch wel naar toe zou moeten. Het is echter het West-Friese dat het feest laat op gang komt en weinig publiek trekt. Het gaat de gasten vooral om te socializen, ook niets verkeerd aan, maar de bands verdienen gewoon beter…


De Heerhugowaardse The Electric Jets met de "Slag om Hoogwoud-trofee" in hun zak bijten de spits af . Boys van 15, 16 die rocken als volleerde muziekanten. Kwaliteit is hoog, de herkenbaarheid (helaas?) ook. De liedjes konden nog net niet meegzongen worden, maar hadden ze Danko Jones en nog wat andere kanjers uitgenodigd, hadden die geen noot meer uitgebracht. Hulde aan de Jets en voorlopig kunnen ze alleen maar hoger gaan. Jammer was het dat er maar een handjevol publiek was die er van kon genieten. Dank aan hun ouders/vervoerders voor de zaalvulling.


The Electric Jets.

Met The Infinity Theory, oftewel T.IF.T, is het de beurt aan de Waarlandse trots die zich al voldoende in de kijker heeft gespeeld met hun indierock. Mooi vet geluid en goed opgebouwde nummers die mooi en heftig kunnen aanzwellen. De wat zachtere nummers kwamen iets minder goed uit of was het dat sommige nummers niet aan de hele sterke konden tippen? Ook hier moest de band de inspiratie van binnenuit halen want de voorste linie (na 7 meter leegte) bestonden uit de gasten van de bands daarvoor en daarna. De band verdient het om aan een groter en meer devoted publiek getoond te worden…


Eigenlijk had het feest met The Madd al aan de gang moeten zijn. Want echt stil staan kan je niet bij deze punkerige rock-a-billie’s. Dit is muziek die je iedereen kan voorschotelen. Zelfs de oudjes kunnen hier van genieten al is het alleen dat je ze uiteindelijk kan wegdragen omdat het ook nog hard is en een vreselijk hoog tempo aanhoudt (Punk dus!!!). Het is verbazingwekkend dat de geestdrift van de charismatische en de onderhoudende frontman niemand tot jumpen krijgt. Is de band te goed voor de Weere? Ja, ben bang van wel. Koop die misselijkmakende "Ongeneeslijke beat" (hun laatste cd) of download het, maar zegt het voort!!!!

The Madd.

Wat Neerlandse beste rock-nu-metal band op zo’n klein podium doet. Ik weet het niet? Maar Face Tomorrow is goed. Erg goed. Doet niet onder voor internationale bands van zijn soort. Wat opvalt is de mooi ingetogenheid met de vreselijk, mooie & emotionele stem van de leadzanger waar menig meisjeshart (waar waren ze de groupies?) opzwelt, waar de muziek evenzeer opzwelt naar subtiele geluidsbrei (Feel free). Kippenvel? Jazeker, ook bij de jongens! Zelfs de nieuwste songs waren van diezelfde kwaliteit en neigden meer naar de nu-metal. Door de prachtige uithalen van de zanger kwam het publiek eindelijk los! (lees: evengoed niet te uitbundig, het is de schrijver dezes die nu te (bevooroordeeld?) schrijft). Dat dit nog bestaat met alle tegenberichten dat dit genre bijna verloren is gegaan. Gaaf man!


JaYa The Cat had hoge verwachtingen geschapen. En weet je wat er gebeurde! Mensen gingen dansen!!!! Ondanks de behoorlijke overgang (Nu-metal ( reggae/ska/rock) kwam de enorme ervaring, echter wel de verrassing van het afgelopen seizoen, om het publiek hetzelfde kwaliteit als de bands hiervoor te bieden. Deze immers, met recht, internationale act, kan de hoge verwachtingen omzetten in een bezield optreden. De prachtig doorleefde stem van Geoff gaf het plezierige rokerige sfeertje…


Speelde Jaya niet "Hold my beer and watch this.."? Tja, voor deze schrijvert was dat te laat. Was het toch te veel socializing of ga je meer drinken omdat je "alleen" sta? Beide was mijn geval. Ik ben Matik dus te vroeg afgeweest en heb gekozen voor een we(r)kbare volgende dag.
Helaas voor de Weere was het feest los gebarsten (Dance it off!) en kwamen de Electro Beats toch eindelijk terecht daar waar de andere bands het merendeels gemist hadden: Publiek.
Gelukkig woonde ik niet ver en kon toch via Matik’s website opgewonden te bed!
Hulde aan de organisatie voor de prachtige line-up!

Geen opmerkingen:

Visitors' book.

Leave a message in our visitors' book.

 

Agenda

- 23-05-08: Concert Gem.

- 30-05-08 t/m 1-06-08: Pinkpop (festival)

- 02-06-08: Concert Patrick Watson.

- 04-06-08: Concert Black Mountain.

- 03-07-08 t/m 06-07-08: Rock Werchter (festival).

- 13-07-08: Jack Johnson + G. Love & special sauce.

- 15-08-08 t/m 17-08-08: Lowlands (festival).

- 30-08-08: De Beschaving (festival)

More dates (click on the button):

CD's